Betonirakenteiden ympäristövaikutukset ja kestävät ratkaisut

19.12.2023

Betonirakenteiden ympäristövaikutukset ja kestävät ratkaisut

Anfra ja betonirakentaminen

Anfra on Suomessa ja Pohjois-Ruotsissa toimiva ja monipuolisesti palveleva betoni- ja infrarakentaja. Olemme erikoistuneet paikallavalettaviin betonirakenteisiin, rakennesuunnitteluun ja infrarakentamiseen teollisuuden, yritysten ja julkisen sektorin hankkeissa. Erityisosaamistamme ovat sähköasemat, tuulivoimaloiden infrastruktuuri sekä väestönsuojat. Anfra on menestynyt tehokkaan työskentelyn, suunnittelun ja toteutuksen yhdistämisen sekä rohkean uudistumisen ansiosta.

Toimintamme perustana ovat ISO 9001 -laatujärjestelmä, ISO 14001 -ympäristöjärjestelmä sekä ISO 45001 -työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä. Toteutamme työmme korkeilla laatustandardeilla ja panostamme sekä työntekijöidemme että ympäristön hyvinvointiin. Anfra toimii koko Suomen alueella ja lisäksi Pohjois-Ruotsissa, tarjoten laadukkaita betonirakentamisen ratkaisuja asiakkaillemme.

Betonirakenteiden ympäristövaikutukset

Betonirakentaminen on Suomessa merkittävässä roolissa erilaisten rakennusten ja infrastruktuurin toteuttamisessa. Se on kuitenkin myös toimiala, jolla on vaikutusta ympäristöön. Yksi keskeinen ympäristövaikutus on betonin tuottamiseen liittyvät kasvihuonekaasupäästöt. Betonin valmistamiseen tarvitaan sementtiä, joka on yksi suurimmista hiilidioksidipäästöjen aiheuttajista. Anfra pyrkii vähentämään ympäristövaikutuksiaan käyttämällä uusinta teknologiaa ja kestäviä materiaaleja rakennusprosessin eri vaiheissa.

Toinen merkittävä betonirakentamisen ympäristövaikutus liittyy luonnonvarojen käyttöön. Betonin valmistamiseen tarvitaan hiekkaa, soraa ja vettä, jotka ovat rajallisia resursseja. Anfra panostaa kestävään resurssien käyttöön ja pyrkii minimoimaan hukkaa ja jätettä rakennusprosessissaan.

Kestävät ratkaisut betonirakenteissa

Keskeinen kestävyyden kannalta tärkeä tekijä on betonirakenteiden pitkäikäisyys. Laadukkaasti toteutetut betonirakenteet kestävät pitkään ilman merkittäviä korjauksia tai uusimistarvetta. Tämä vähentää materiaalien ja resurssien tarvetta sekä pienentää hiilijalanjälkeä. Anfra panostaa laadukkaisiin ja kestäviin ratkaisuihin betonirakenteissaan taatakseen pitkäikäisyyden ja kestävyyden asiakkailleen.

Lisää:

Sillanrakentajia tarvitaan

Viime vuonna päätimme iskeä siltarakentamiseen. Kyseessä on kieltämättä valtaisalla pykäläviidakolla vallattu, mutta mielenkiintoinen ala.

Ⓒ 2024 ANFRA

Jätä yhteystietosi

Onko uusi hanke tulossa? Mietityttääkö projektissasi jokin asia? Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ovat yhteydessä.