Huolenpito Anfralla – Samalla puolen pöytää?

24.4.2024

Huolenpito Anfralla – Samalla puolen pöytää?

Alussa oli pölyinen halli, pari ruosteista autoa ja tietty kasa työkaluja, joista läheskään kaikki ei tosin ollu omia. Ensin mentiin “munalla töihin”, sitten kuvioihin tuli kypärä ja lopulta vasara. Meininki oli hyvä ja visio selkeä. Se lienee vakuutti niin työnhakijat kuin asiakkaatkin, vaikka oli se kieltämäti vähän koomista kysäistä työhaastattelussa, että sattuisko tulijalla olemaan vaikka omaa pakua tai jotain muuta hyödyllistä, millä rakentaminen olisi helpompaa. Työhaastatteluakaan ei aina tarvittu, kun toisinaan pelkkä soitto, “Kuulin, että olet vapaana. Tule töihin.”, riitti. 

Väkeä rekryttiin niin sählykentän laidalta, kuin puskaradion kautta. Kun saatiin yksi hyvä tyyppi, pian perässä tuli kavereiden verkostoista muutkin kunnolliset, joista monet ovat meillä edelleen. Hyvä tiimihenki koettiin voimavaraksi ja asiakkaatkin vaikuttuivat, kun työmaille tuli työtäpelkäämätöntä, osaavaa, nuorisoa.

Tilaajan tuntemukset vaihtuivat useimmiten alun jännityksestä luottamukselliseen rauhaan jo muutaman päivän työskentelyn jälkeen, vaikka neuvotteluissa saattoikin vielä kysyä, että “Ootteko te pojat varmasti huomioinu nyt kaikki tuossa tarjouksessa?”. Toki sama asia saatettiin esittää myös sanoin “Kertokaapa, mitä tuo tarjous pitää sisällään, ni saamme tehtyä loput.”. Erityisen hienoa oli, kun tilaajan mestari tokas: “Te saatte tehdä tämän urakan. En halua omia ukkoja, ku niitten kaa saa vaan tapella.”

Tämä ilmiö on jotain, mistä haluamme pitää kiinni. Hyvistä tekijöistä, kumppaneista ja asiakkaista tulee pitää huolta. Oma, osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on Anfralle olennainen kilpailykykytekijä. Siispä sanoitimme huolenpito -arvomme seuraavasti:

Pidämme huolta työkaverista ja asiakkaasta.  Arvostamme ja ymmärrämme toisiamme. Meillä on hyvä ja turvallista olla töissä. Varusteet ja työkalut ovat parhaat mahdolliset. Ymmärrämme empatian merkityksen työssä ja haluamme kehittyä siinä.

Olipa keskustelukumppani asiakas, työkaveri tai vaikka sopimuskumppani, on oleellista istahtaa samalle puolelle pöytää. Tilaajan ja kumppaneiden kanssa samalla puolella pöytää oleminen tarkoittaa avointa keskustelua projektista ja sen riskeistä. Kerromme avoimesti niin mahdollisista projektin karikoista ja kuin mahdollisuuksistakin. Kipeätkin asiat tulee voida nostaa esille. Monesti näiden keskustelujen myötä tilaajan kukkaroon jää kivasti roposia, ympäristö kiittää ja samalla meidänkin liiketoiminnalliset edellytykset paranevat. 

Henkilöstömme osalta ehkä merkittävin tekijä huolenpidon näkökulmasta on kohtaamiset, joita järjestämme muun muassa johdettavan ja esihenkilön välisillä säännöllisillä tapaamisilla, eli viikkocheckeillä. Viikkocheckissä on aikaa puhua työkuormasta, fiiliksestä, onnistumisista, haasteista ja siitä, miten esihenkilö voi kulloisissakin haasteissa tukea. Vahvaa panostusta löytyy myös oman johtamisen kouluttamiseen. Sekin yllättävän helppo asia, minkä voisi jo koulussa opettaa tuleville tekijöille, jotta tuottavuus paranisi koko alalla.

– Marko

Hauskuus – Avoimuus – Jämäkkyys – Huolenpito

Lisää:

Ⓒ 2023 ANFRA

Jätä yhteystietosi

Onko uusi hanke tulossa? Mietityttääkö projektissasi jokin asia? Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ovat yhteydessä.