VAUHTIA VÄESTÖNSUOJAN TOIMITUKSESSA

8.9.2022

VAUHTIA VÄESTÖNSUOJAN TOIMITUKSESSA

Paikallavaletun väestönsuojan rakentaminen kestää tyypillisesti muotin purut mukaan luettuna kahdesta kolmeen viikkoa. Aikaa pitkittää myös holville tarvittava jälkituenta. Läpimenoaikaan vaikuttaa eniten väestönsuojan koko, mutta myös työmaan organisoinnilla on suuri merkitys.

Tampereelle nousi yksi A-Perustuksen toteuttama väestönsuoja suorastaan kiusallisen nopeasti. Väestönsuoja oli toki vakiotyyppinen ja kooltaan varsin tavanomainen, mutta siitä huolimatta suoritus on mykistävä. Lattia väestönsuojalle valettiin tiistaina ja runko holveineen oli valussa jo perjantaina. Äkkiseltään tämä vaikuttaa käsittämättömältä suoritukselta, joten pakkohan se oli käydä tekijää haastattelemassa aiheen tiimoilta.

Tavoitimme Konsta Määtän työmaalta:

‘’Kyseisessä suojassa oli kova aikataulupaine ja tämän vuoksi käytettiin kahta työparia osan aikaa. Tämä ei kuitenkaan automaattisesti tuota näin merkittäviä säästöjä ajallisesti, vaan tekijöiden ammattitaito ja nokkamiehen organisointikyky nousevat keskeiseen asemaan’’ Konsta pohtii.

Myös työmaan valmistelevilla työvaiheilla on iso rooli tässä. Näitä ovat mm. onnistunut sokkelin valu, maatyöt ja putkitukset. Kun kaikki palaset ovat paikoillaan, niin voidaan saavuttaa kustannustehokas lopputulos sekä ajallisesti että taloudellisesti. 

Edellä mainitun valossa kyseinen väestönsuoja on ollut urakka, sanan kaikissa merkityksissä. Työn määrä on sama ajasta riippumatta.

Erityisellä ammattitaidolla on suuri merkitys onnistumisen kanssa, mutta tämän kaltainen kustannustehokkuus on mahdollista vain kun kaikki palaset loksahtavat paikoilleen. Jokaisen toimijan tulisi muistaa pysytellä samalla puolella pöytää yhteisessä projektissa, jotta lopputuote on priimaa ja jokainen osapuoli voittaa.

Edellinen dia
Seuraava dia

Lisää:

Huolenpito Anfralla – Samalla puolen pöytää?

Alusta lähtien hauskalla otteella edenneessä työssä, jossa työkalutkin saattoivat olla lainassa, luotiin tiimihenkeä ja vakuutettiin asiakkaat. Anfran arvoja – avoimuutta ja huolenpitoa – heijastava tarina.

Ⓒ 2023 ANFRA