A-PERUSTUKSEN SUUNNITTELUOSASTO NYT ENTISTÄ MONIPUOLISEMPI

2.6.2022

A-PERUSTUKSEN SUUNNITTELUOSASTO NYT ENTISTÄ MONIPUOLISEMPI

rakennesuunnittelu a-perustus

A-Perustus vahvisti rakennesuunnitteluaan toukokuussa kahdella henkilöllä. Aiemmin vahvasti betonirakentamiseen keskittynyttä rakennesuunnittelua on kehitetty kokonaisvaltaisemmaksi rakennesuunnitteluksi, jonka uskotaan palvelevan asiakkaiden tarpeita vielä entistä paremmin.

 Suunnitteluosaston vahvistaminen mahdollistaa rakennesuunnitelmien tekemisen myös erillisenä palveluna. “Aiemmin olemme tehneet suunnitelmia lähes poikkeuksetta vain niihin kohteisiin, jotka olemme myös itse toteuttaneet”, suunnittelupäällikkö Harri Vänttilä kommentoi. “Nyt voimme toteuttaa suunnittelun tilaajalle myös ilman muita sitoumuksia”, Vänttilä jatkaa.

Suunnitteluosasto saa joukkoonsa vahvat  ammattilaiset teollisen ja julkisen rakentamisen osa-alueilta, missä massiivirakenteet ja betonielementtisuunnittelu ovat olleet isossa roolissa. Resurssien kasvu rakennesuunnittelussa mahdollistaa sen, että isompia hankkeita voidaan nyt suunnitella enemmän kuin aiemmin. Tilaaja ei tarvitse enää montaa eri suunnittelijaa, kun kaikki tarvittava löytyy samasta talosta.

A-Perustuksella on rakennesuunnittelussaan käytössä nykyaikaiset laskenta- ja suunnitteluohjelmistot. Esimerkiksi 3D-suunnitelmat ovat hyödyllisiä työmaalla ja maarakennusvaiheessa. Tähänkin saadaan uusien suunnittelijoiden myötä uutta osaamista erityisesti vaativammissa kohteissa.

Rakennesuunnittelu on merkittävässä roolissa hankkeiden kustannusnäkökulmasta. Ammattitaitoinen suunnittelija on siis kirjaimellisesti painonsa arvosta käypää valuuttaa, sillä säästöjä on usein helpointa tehdä jo suunnittelijan pöydällä. “Turha ylimitoittaminen sekä erityisesti suunnitelmien toteuttaminen tuotannon näkökulmasta tehokkaaksi voivat tuoda hankkeen toteutukseen merkittäviä säästöjä. Uusilla suunnittelijoillamme on työmaataustaa, joten näkemystä löytyy myös tuotannon asioihin”, Vänttilä kertoo.

Rakennusala muiden alojen tavoin huomioi entistä enemmän vihreitä arvoja. A-Perustuksella on tartuttu asiaan jo hyvän aikaa sitten, sillä betonin ja teräksen hiilijalanjälki on puhututtanut jo pidempään. “Nykyaikana hiilijalanjäljen minimointi on suurennuslasin alla rakentamisen jokaisessa vaiheessa ja rakennesuunnittelu on tässä avainasemassa”, Vänttilä kommentoi.

“Uudet suunnittelijamme pääsevät niin sanotusti lennosta mukaan vaikuttamaan vihreämmän rakentamisen puolesta”, Vänttilä päättää.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Löydät suunnittelijoidemme yhteystiedot täältä: https://anfra.fi/yhteystiedot/

Lisää:

Huolenpito Anfralla – Samalla puolen pöytää?

Alusta lähtien hauskalla otteella edenneessä työssä, jossa työkalutkin saattoivat olla lainassa, luotiin tiimihenkeä ja vakuutettiin asiakkaat. Anfran arvoja – avoimuutta ja huolenpitoa – heijastava tarina.

Ⓒ 2024 ANFRA

Jätä yhteystietosi

Onko uusi hanke tulossa? Mietityttääkö projektissasi jokin asia? Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ovat yhteydessä.