A-PERUSTUS OY JA METSÄ FIBRE YHTEISTYÖHÖN KEMISSÄ

3.11.2021

A-PERUSTUS OY JA METSÄ FIBRE YHTEISTYÖHÖN KEMISSÄ

A-Perustus Oy ja Metsä Fibre sopimukseen rikkihappolaitoksen ja jätevesipumppaamon paikallavalutöistä Kemin tulevalle biotuotetehtaalle

A-Perustus Oy ja Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ovat solmineet sopimuksen tulevan biotuotetehtaan putki- ja kuljetinsiltojen perustusten rakentamisesta sekä niihin liittyvistä maarakennustöistä. 

”Valitsemme alansa parhaat ammattilaiset kumppaneiksi rakentamaan modernia biotuotetehdasta Kemiin. Kumppaneiltamme edellytämme sitoutumista projektin tavoitteisiin niin turvallisuuden, aikataulun kuin laadun suhteen. A-Perustus Oy toimii näiden periaatteiden mukaisesti”, biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä toteaa.

Viime vuosina A-Perustus Oy on vahvistanut rooliaan vahvana teollisuuden toimijana. Kemin biotuotetehtaan alueelle tämä on yrityksen toinen urakka. Aiemmin yhtiö on urakoinut teollisuudessa mm. Hanhikiven ydinvoimala-alueella, Outokummun terästehtaalla, Stora Ensolla, Kemiralla sekä useilla sahateollisuuden tehtailla. 

“Sovittu urakka on yrityksellemme merkittävä saavutus ja uskon diilin poikivan entistä enemmän vastaavia urakoita teollisuuden toimialalta. Viime vuosina olemme satsanneet merkittävästi teollisuusrakentamisen kasvattamiseen. Yhtenä toimenpiteenä mainittakoon tänä vuonna toteutettu laatu- ja työturvallisuusjärjestelmän sertifiointi”, A-Perustus Oy:n toimitusjohtaja ja yhtiön perustaja, Tomi Puoskari, toteaa.

Yksikköhintaperusteisen urakan arvioitu loppusumma tulee olemaan yli 10 miljoonaa euroa. Toteutettaviin rakenteisiin käytetään noin 12500m3 betonia ja noin 2,1 miljoonaa kiloa terästä. Työt ovat käynnissä ja urakka valmistuu syksyllä 2022.  

“Työvoimana hyödynnämme pääosin omaa henkilöstöä ja vakiokumppaneita, joista useimmat ovat pohjoissuomalaisia toimijoita”, A-Perustus Oy:n tuotantojohtaja Teemu Kangas toteaa.

Lisätietoja:

Tomi Puoskari, toimitusjohtaja, A-Perustus Oy, puh. 040 846 1974

Lisää:

Sillanrakentajia tarvitaan

Viime vuonna päätimme iskeä siltarakentamiseen. Kyseessä on kieltämättä valtaisalla pykäläviidakolla vallattu, mutta mielenkiintoinen ala.

Ⓒ 2024 ANFRA

Jätä yhteystietosi

Onko uusi hanke tulossa? Mietityttääkö projektissasi jokin asia? Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ovat yhteydessä.