A-perustus vahvasti mukana sahateollisuudessa

21.12.2022

A-perustus vahvasti mukana sahateollisuudessa

Sahateollisuudessa on viime vuosina tehty suuria investointeja uusiin tuotantolaitoksiin sekä tuotantolaitosten nykyaikaistamiseen. Puun ja puunjalostuksesta saatavien tuotteiden vienti näyttelee merkittävää roolia koko Suomen viennissä. Investoinnit tuovat mukanaan myös paljon työpaikkoja ja A-Perustus on vahvasti mukana näissä hankkeissa.

Tällä hetkellä investointeja tehdään jatkuvasti. Esimerkiksi Stora Enso ilmoitti hiljattain Oulun tehtaalla tehtävästä investoinnista muuttaa käytöstä poistettu paperikone kuluttajapakkauskartonkilinjaksi. Tämä luo satoja työpaikkoja ja työllistää välillisesti reilusti yli tuhat henkilöä. Viime vuosien aikana investointipäätöksiä ovat tehneet muiden muassa myös Junnikkala Oy, Kuhmo Oy sekä Koskisen Oy.

Sahateollisuuden erityispiirteenä ovat mittatarkat rakenteet, kun uutta yhdistetään aiempiin rakenteisiin. Olemassa olevaa laitosta uudistettaessa rakenteiden sijoittaminen vanhojen sekaan on haastavaa. Mittauksissa täytyy olla erityisen huolellinen, jotta vanhat rakenteet, joiden mittatarkkuus ei välttämättä vastaa enää nykyisiä mittaustoleransseja, saadaan sidottua uusiin rakenteisiin.

A-Perustus on ollut mukana jo useissa sahateollisuuden projekteissa, joihin on toteutettu vaihtelevasti rakennesuunnittelu, maarakentaminen sekä betonirakentaminen. Näiden myötä mukaan on kertynyt vahva osaaminen huomioimaan sahojen erityispiirteet.

Aikaisempia referenssejä ovat muun muassa Metsä Fibren urakat, joista tärkeimpänä Kemin uuden biotuotetehtaan urakat. Rakennesuunnittelussa kokemusta on kartuttanut Kuhmo Oy:n uuden kuivaamolinjan rakennesuunnittelu.

Binderholtzin Lieksan tehtaalle A-Perustus toteutti kuivaamon perustukset. Henri Ryynänen, Binderholtzin projektin konsultti kommentoi yhteistyötä A-Perustuksen kanssa seuraavasti:

”Olen kyllä tyytyväinen yhteistyöhön. Kaikki meni aikataulullisesti ja laadullisesti hyvin, eikä yllätyksiä tullut.”

A-Perustuksella on tälläkin hetkellä käynnissä useita sahaprojekteja. Koskisen Oy:lle toteutettavan Kärkölän puunjalostusyksikön paikallavalutyöt alkoivat keväällä 2022 ja tuotannon on määrä alkaa kesällä 2023. Junnikkala Oy taas investoi Ouluun uuden sukupolven sahakokonaisuuden, jonne A-Perustus toimittaa betonirakenteet. Tuotanto on tarkoitus aloittaa loppuvuonna 2023. Pölkky Oy uudistaa Taivalkosken tuotantolaitostaan kehittämällä jatkojalostusliiketoimintaansa sekä sahausteknologiaansa. A-Perustus toimittaa Pölkylle kokonaisvaltaisesti maarakennus- sekä betonirakentamisen työt.

A-Perustus tähtää pääurakoitsijan rooliin teollisuuden hankkeissa aiempien referenssiensä siivittämänä. Sahateollisuus on potentiaalinen asiakassegmentti, jossa tämä tavoite saavutetaan.

Pölkky Oy

Referenssi

Lisää:

Ⓒ 2024 ANFRA

Jätä yhteystietosi

Onko uusi hanke tulossa? Mietityttääkö projektissasi jokin asia? Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ovat yhteydessä.