Anfra Oy ja Omexom sopimukseen suuresta rakennusurakasta ja ARK-/RAK -suunnittelusta.

22.6.2023

Anfra Oy ja Omexom sopimukseen suuresta rakennusurakasta ja ARK-/RAK -suunnittelusta.

Anfra Oy ja Omexom ovat solmineet sopimukset Ouluun toteutettavasta sähkönjakeluprojektista. Anfra Oy vastaa kohteen arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä rakennusteknisestä toteutuksesta. Myös projektin vastaava työnjohto tulee Anfralta. Sopimus vahvistaa mukavasti pohjoisen tilauskantaa käynnissä olevien teollisuusprojektien rinnalla.

Urakka sisältää sähköaseman rakentamisen maatöineen ja kuusi jakeluasemaa pl. LVISA-työt. Kohteen rakennesuunnittelu on kovassa vauhdissa ja varsinaiset työmaavaiheen työt alkavat kesäkuun 2023 aikana. Sopimukseen sisältyvien rakennuksien yhteenlaskettu kerrosala on n. 2820m2 ja urakan on suunniteltu valmistuvan vuoden 2024 alkupuolella. 

Urakka on osa Omexomin ja Eitechin yhteistyönä Aurora Infrastructure Oy:lle toteuttamaa laajempaa kokonaisuutta. Aurora vastaa sähkönjakelusta loppuasiakkaalle. Tässäkin projektissa Anfra oli mukana jo ennakkotarjousvaiheessa tarjoamassa parasta osaamistaan. Varsinainen sähköasemarakennus toteutetaan betonirakenteisena pilari-palkkirungolla betonielementein jäykistettynä. 

Rakenneratkaisuja päästiin pohtimaan jo alkuvaiheessa. “Tällä on merkittävä vaikutus kustannuksiin, toteutusaikatauluun ja kohteen aiheuttamiin hiilidioksidipäästöihin.”, kohteen vastaava rakennesuunnittelija, Matti Simonen Anfralta toteaa. 

Yhteistyö Omexomin kanssa alkoi jo vuosia sitten. Useissa yhteistyöprojekteissa mukana ollut Omexomin rakennuttamispäällikkö Seppo Yli-Renko totesi aikanaan, että “Kyllä pojat klaaraa tämän homman”.

“Mielipiteellä lienee roolinsa tämänkin urakkasopimuksen syntymiseen”, Anfran toimitusjohtaja Tomi Puoskari makustelee.

 

Lisätietoja:

Tomi Puoskari, toimitusjohtaja, Anfra Oy, puh. 040 846 1974

Lisää yhteistyöstä ja aiheesta alla olevista linkeistä.

https://anfra.fi/kylla-pojat-klaaraa-taman-homman/

https://anfra.fi/sahkoasemat/

Lisää:

Sillanrakentajia tarvitaan

Viime vuonna päätimme iskeä siltarakentamiseen. Kyseessä on kieltämättä valtaisalla pykäläviidakolla vallattu, mutta mielenkiintoinen ala.

Ympäristömme arvoinen?

Tämä tarina on varmasti monille tuttu. Usein huomaa, että sen, minkä jättää huomioimatta tai laiminlyö, sen edestään löytää.

Anfra Oy ja Stora Enso sopimuksiin urakoista uudelle kartonkitehtaalle

Anfra Oy ja Stora Enso ovat solmineet sopimukset Stora Enson Oulun tehtaan miljardi-investointiin liittyvistä puunkäsittely- ja voimalaitosalueiden paikallavalu- ja elementtiasennusurakoista. Ne sisältävät noin 10 000 – 12 000 kuutiometriä betonia ja suurin yksittäinen valu on 1800 kuutiometrin kokoinen.

Ⓒ 2023 ANFRA