Anfra Oy ja Pölkky Oy sopimukseen Kajaanin sahan kuivaamon paalutus-, maarakennus- ja betonirakennustöistä

15.12.2023

Anfra Oy ja Pölkky Oy sopimukseen Kajaanin sahan kuivaamon paalutus-, maarakennus- ja betonirakennustöistä

Anfra Oy ja Pölkky Oy ovat solmineet sopimukset Pölkyn Kajaanin sahan käynnissä olevaan investointiprojektiin liittyen. Anfra Oy vastaa uuden kuivaamon rakennusteknisistä töistä paalutuksen, maarakennustöiden ja betonirakentamisen osalta.
Sovittu urakkakokonaisuus sisältää myös betonirakennesuunnittelua. Urakka on osa laajempaa investointiprojektia, jossa Pölkky uudistaa Kajaanin sahan kaikki pääprosessit mukaan lukien sahan syöttö, kuorimo, sahalinja, sivutuotteiden käsittely, kuivaamot ja kuivalajittelu.

Investointiprojektin myötä Kajaanin sahan kapasiteetti nousee nykyisestä 200 000 kuutiometristä 450 000 kuutiometriin vuodessa. Pölkky Oy on osa Keski-Eurooppalaista Pfeifer Holding GmbH:ia, joka omistaa tällä hetkellä 9 sahaa. Pfeifer Holdingin sahojen yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on noin kolme miljoonaa kuutiota sahatavaraa, yli 70 prosentin vientiasteella ja toimituksilla 35 maahan. Pölkky on erittäin merkittävä toimija maailmanlaajuisilla sahamarkkinoilla. Pölkyn muut sahat ja jatkojalostuslaitokset sijaitsevat Kuusamossa (yhtiön pääkonttori), Taivalkoskella ja Kitkalla. Lisäksi yhtiöllä on Oulussa jatkojalostuslaitos.

Anfra Oy:n ja Pölkky Oy:n yhteistyö käynnistyi syksyllä 2022 Taivalkosken sahalle
toteutetun tehdasinvestoinnin myötä. Kajaanin urakkakokonaisuus on merkittävä, kokonaisuuden ollessa noin kolminkertainen Taivalkosken urakkakokonaisuuteen verrattuna.

”Valitsemme alansa parhaat ammattilaiset toteuttamaan merkittävää investointiamme.
Anfra Oy hoiti hommat hienosti Taivalkoskella ja referenssit toteutetuista
teollisuusprojekteista vakuuttivat, joten oli luontevaa valita heidät mukaan tähänkin
projektiin. ”, Construction manager Seppo Huttunen Pölkky Oy:ltä toteaa.

Sovitun urakkakokonaisuuden osalta betonirakenteiden suunnittelu, paalutus ja
maarakennustyöt ovat käynnissä. Urakka valmistuu vuoden 2024 aikana.

Lisätietoja:
Tomi Puoskari, toimitusjohtaja, Anfra Oy, puh. 040 846 1974

Lisää:

Sillanrakentajia tarvitaan

Viime vuonna päätimme iskeä siltarakentamiseen. Kyseessä on kieltämättä valtaisalla pykäläviidakolla vallattu, mutta mielenkiintoinen ala.

Ympäristömme arvoinen?

Tämä tarina on varmasti monille tuttu. Usein huomaa, että sen, minkä jättää huomioimatta tai laiminlyö, sen edestään löytää.

Ⓒ 2024 ANFRA

Jätä yhteystietosi

Onko uusi hanke tulossa? Mietityttääkö projektissasi jokin asia? Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ovat yhteydessä.