Anfra Oy ja Stora Enso sopimuksiin urakoista uudelle kartonkitehtaalle

8.6.2023

Anfra Oy ja Stora Enso sopimuksiin urakoista uudelle kartonkitehtaalle

Anfra Oy ja Stora Enso ovat solmineet sopimukset Stora Enson Oulun tehtaan miljardi-investointiin liittyvistä puunkäsittely- ja voimalaitosalueiden paikallavalu- ja elementtiasennusurakoista. Ne sisältävät noin 10 000 – 12 000 kuutiometriä betonia ja suurin yksittäinen valu on 1800 kuutiometrin kokoinen. Yhteistyö tuo hyvää jatkumoa käynnissä ja valmistumassa olevien teollisuusurakoiden rinnalle.

Urakat ovat osa investointia, jossa Oulun tehtaan käytöstä poistettu paperikone muutetaan kuluttajapakkauskartonkia valmistavaksi tuotantolinjaksi. Vastaavanlainen muutos tehtiin pienemmässä mittakaavassa tehtaalle jo pari vuotta sitten, mutta nyt käynnissä oleva investointi on noin kolme kertaa aiempaa isompi. Investoinnin myötä tehtaalle palkataan 300 uutta työntekijää.

Anfra Oy on kehittynyt viime vuosina määrätietoisesti raskaan sarjan betonirakentajaksi. Toiminnan kehittymisen myötä myös vanha nimi A-Perustus Oy vaihdettiin uuteen sen antaessa liian suppeaa kuvaa yrityksen toimialasta. Anfra Oy on kaikkialla Suomessa palveleva infra- ja betonirakentaja. Oulusta lähtöisin oleva yhtiö on perustettu vuonna 2015 ja yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli 38 miljoonaa euroa. Yhtiö jatkaa kannattavaa kasvuaan myös tulevina vuosina ja tämä tuo mukanaan uusia työpaikkoja erityisesti projektivastuullisten tekijöiden osalta.

Merkittävimmät käynnissä olevat urakat tällä hetkellä ovat Auroralinjan perustus- ja maatyöt, Junnikkalan sahan uuden tehtaan paikallavalutyöt, Pölkyn sahan maanrakennus- ja paikallavalutyöt, Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan urakat, sekä erilaiset sähköverkon uudistamiseen liittyvät sähköasemaurakat ympäri Suomea. Kokonaisuudessaan vuosi 2023 tulee painottumaan vahvasti teollisuus-, energia- ja infrarakentamiseen.

Betonirakentamisen ympäristönäkökulmat huomioidaan lähitulevaisuudessa tarkasti ja alan toimintatavat muuttuvat. Vastuullisena toimijana Anfra Oy haluaa olla mukana tekemässä muutosta ympäristöystävällisempään suuntaan. Yhtiön missiona on olla “ympäristömme arvoinen betonirakentaja”. Anfra Oy on vastannut tähän viime vuosina luomalla aiemmin sertifioidun johtamisjärjestelmän vahvistukseksi ISO 14001 mukaisen ympäristöjärjestelmän, mikä tullaan sertifioimaan 2023 alkukesän aikana johtamisjärjestelmäauditointien yhteydessä. Vahvana osana ympäristömme arvoisena olemista tulee olemaan myös rakenteiden optimointi ympäristöystävällisempään suuntaan. Tätä toteutettiin merkittävästi jo Metsä Fibren hankkeissa uudelleensuunnittelukonseptimme tuottaman optimoinnin kautta.

Ensimmäisen sopimuksen syntyessä nappastu kuva. Kuvassa vasemmalla Storan Ensolta Ari Saarnio ja oikealla Kenneth Akerlund. Keskellä Anfralta Ari Ilvesluoto.

Lisää:

Sillanrakentajia tarvitaan

Viime vuonna päätimme iskeä siltarakentamiseen. Kyseessä on kieltämättä valtaisalla pykäläviidakolla vallattu, mutta mielenkiintoinen ala.

Ⓒ 2024 ANFRA

Jätä yhteystietosi

Onko uusi hanke tulossa? Mietityttääkö projektissasi jokin asia? Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ovat yhteydessä.