Anfralaatta® on edullisempi ja ympäristöystävällisempi tapa toteuttaa isoja betonilattioita

12.4.2024

Anfralaatta® on edullisempi ja ympäristöystävällisempi tapa toteuttaa isoja betonilattioita

Betonialalle valitettavan tyypillisellä betonirakenteiden ylimitoittamisella aiheutetaan aivan turhia kustannuksia tilaajalle, sekä lisätään merkittävästi hiilidioksidipäästöjä. Vastuullisena kumppanina asiakkaillemme, ja ympäristövaikutusten minimoinnin ollessa olennaisin osa ISO 14001 mukaista ympäristöjärjestelmäämme, olemme tuoneet markkinoille Anfralaatan®. Se on kehittämämme optimoitu tapa toteuttaa isoja kantavia betonilaattoja kaikin tavoin kestävästi.

Tyypillisesti kyse on teollisuushallien, myymälätilojen, logistiikkakeskusten tai vastaavien rakennusten lattioista. Tavanomainen tapa toteuttaa iso betonilattia, on tehdä se kauttaaltaan samanlaisena. Kun suunnittelussa ei huomioida lattiapinta-alan eri osa-alueiden paikallisia pistekuormia tai laajan rakennuksen alueella muuttuvia pohjaolosuhteita, tehdään koko paalutettu betonilaatta samoilla määrittelyillä. Laatan vahvuus, raudoitus, betonilaatu ja paalujako toteutetaan samalla tavalla koko alueelle.

Näkemyksemme mukaan alalta puuttuu aito halu ja taito rakenteiden optimointiin ja rakenteista tulee huomaamatta raskaampia kuin on tarpeen niin teräksen, kuin betoninkin osalta. Tähän haluamme muutosta toimimalla rohkeasti edelläkävijänä, näyttäen suuntaa koko toimialalle. Tämän päämäärän tueksi mahdollistamme optimoitujen Anfralaatta® -suunnitelmien teettämisen siten, että tilaaja voi kilpailuttaa urakan vapaasti ilman sitoutumista urakan tilaamiseen meiltä.

Jopa 20 % säästö suuren betonilattian tekemisessä?

Keskiössä on rakennesuunnitteluosaaminen. Anfralaatan® toteuttamisessa suunnittelu on tavanomaiseen ratkaisuun verrattuna tarkempaa, ja siten työläämpää. Suunnittelussa hyödynnetään kuitenkin laajasti pitkälle vietyjä automaatioita, jotka kompensoivat tarkemmasta suunnittelutyöstä syntyvää kustannusta. Tarkalla suunnittelulla ja Anfran kehittämillä innovatiivisilla teknisillä ratkaisuilla materiaalien määrää, vahvuutta sekä lujuutta optimoidaan niin, että esimerkiksi 10.000 m² paalutetun lattian kustannuksissa on mahdollista saavuttaa jopa 200 000 euron säästöt. 

Kehittämämme, paalun kohdalle asennettava, Anfrarieska® -raudoituselementti parantaa laatan lävistyskestävyyttä siten, että paalujen määrä on mahdollista vähentää jopa 20 %. Täsmällisesti rasitusten mukaisesti optimoidulla raudoituksen sijoittelulla sekä kuitubetonin ja Anfrasauma® -ratkaisun hyödyntämisellä raudoitustarve vähenee noin 20 %:lla. Näin raudoitusta käytetään vain niissä kohtaa, missä sitä oikeasti tarvitaan. Anfralaatassa® sekä betonin lujuus että laatan vahvuus määrittyvät rasitusten mukaisesti.

Merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä

Sementin valmistus tuottaa valtavat hiilidioksidipäästöt ja siksi betonirakentamisessa on tehtävä jatkuvasti töitä vihreämmän tulevaisuuden suhteen. Me Anfralla haluamme olla ympäristömme arvoinen betonirakentaja ja se on kannustanut meitä lujasti myös Anfralaatan® kehittämistyössä.

Anfralaatan® hiilijalanjälki on merkittävästi tavanomaista paalulaattaa pienempi, sillä paaluja ja terästä tarvitaan noin 20 % tavanomaista ratkaisua vähemmän. Myös optimoidulla rakenteella (laatan vahvuus) betonia kuluu keskimäärin 20 % vähemmän, mikä vähentää sementistä aiheutuvia haittoja ympäristölle.


Ota yhteyttä myyntitiimiimme ja kysy lisää Anfralaatasta!

Lisää:

Huolenpito Anfralla – Samalla puolen pöytää?

Alusta lähtien hauskalla otteella edenneessä työssä, jossa työkalutkin saattoivat olla lainassa, luotiin tiimihenkeä ja vakuutettiin asiakkaat. Anfran arvoja – avoimuutta ja huolenpitoa – heijastava tarina.

Ⓒ 2024 ANFRA

Jätä yhteystietosi

Onko uusi hanke tulossa? Mietityttääkö projektissasi jokin asia? Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ovat yhteydessä.