“KYLLÄ POJAT KLAARAA TÄMÄN HOMMAN!”

16.11.2021

“KYLLÄ POJAT KLAARAA TÄMÄN HOMMAN!”

Muhos-sähköasema

Asiakasyhteistyö Omexom Oy:n kanssa

A-Perustus on tehnyt yhteistyötä Omexom Oy:n kanssa jo useissa sähköasemaprojekteissa. Projektit ovat olleet pidempikestoisia rakentamisurakoita, joihin A-Perustus on tehnyt betonirakenteet ja osaan myös maarakentamisen. Haastattelimme useammassa projektissa mukana ollutta Seppo Yli-Renkoa, joka toimii Omexom Oy:ssä rakennuttamispäällikkönä.

Omexom Oy on Suomessa edelleen juridisesti Infratek Finland, mutta tunnetaan Omexom Oy:nä. VINCI Energies omistaa Omexom-tuotemerkin, jonka alla Infratek Finland toimii osana suurta kansainvälistä asiantuntijaverkostoa. Omexomin liikevaihto on noin 4 miljardia euroa ja maailmanlaajuisesti työntekijöitä on noin 23 000. Toimintaa on 37 maassa. Toiminnan osa-alueita ovat energian tuotanto, jakelu ja siirto, sähköasemarakentaminen, ylläpito sekä aluepalvelut. Kaikkia yhtiön toimintoja ei kuitenkaan Suomessa tehdä, vaan pääroolissa ovat sähköasemien rakentaminen ja sähkön jakelu. Suomessa Omexom Oy:llä on noin 240 työntekijää.

Tyypillinen sähköasemaprojekti kattaa kaikki rakennustyöt maarakentamisesta talon rakennukseen. A-Perustus on mukana hankkeessa jo ennakkotarjouspyyntövaiheesta alkaen. Kokemus useista sähköasemaprojekteista antaa kannukset kommentoida maarakentamisen työsuunnittelua ja -tapaa sekä ehdottaa ratkaisuja, joilla saadaan tehokkuutta toteutukseen. A-Perustus myös suunnittelee tarvittaessa kaikki betonirakenteet. Laiteperustuselementtien asennus ja hankinta sekä rakennustöihin liittyvien metalliosien hankinnat ja asennukset, kuten sammutusritilät, aidat ja portti, hoituvat A-Perustuksen kautta. Tarvittava työnjohto urakan osalta sisältyy projektiin, jolloin tilaajan ei tarvitse keskittyä rakennustöihin eikä urakkarajoissa tule epäselvyyksiä, kun kaikki hoituu yhdeltä toimijalta.

Seppo Yli-Renko kuuli ensimmäisen kerran A-Perustuksesta alihankkijaltaan ja yrityksen väreihin puetut automme maanteillä olivat kiinnittäneet hänen huomionsa. Nämä seikat antoivat kipinän tutustua toimintaamme tarkemmin ja pian päädyimmekin tekemään ensimmäistä yhteistä sähköasemaamme Muhoksella.

Muhoksella A-Perustus suoritti niin sanotusti perushommat ongelmitta, vaikka muuntajabunkkerin korkeiden seinien teon aikana vallinneet olosuhteet olivat todella haastavat. “Asentajat eivät turhasta valita ja puskevat töitä haastavissa olosuhteissa mutkattomasti eteenpäin, se oli vakuuttavaa”, Yli-Renko kuvailee. “Myöhemminkään ei ole tarvinnut pettyä. Toiminta on suoraviivaista ja tähdätään siihen, että valmista pitää tulla. Kaverit ovat asiansa osaavia ja ahkeria, niin helppo on ollut toimia tällaisten tyyppien kanssa” hän jatkaa.

Muhoksen kohteen jälkeen yhteisiä kohteita on ollut myös Kalajoella, Torniossa sekä Yli-Iissä. Uudemmissa kohteissa, kuten Yli-Iissä A-Perustuksen urakkaan sisältyy lisäksi myös maarakennus sekä muuntajabunkkerin rakennesuunnittelu ja perustussuunnittelu koestorakennuksen osalta.

“Yllätys on ollut se, että olosuhteista riippumatta asenne tekemiseen on oivallinen ja tekeminen on ollut laadukasta”, Seppo Yli-Renko sanoo. “Odotukset ovat ensimmäisen kohteen jälkeen olleet korkealla, että kyllä pojat klaaraa tämän homman”, hän naurahtaa ja jatkaa hommien menneen odotusten mukaisesti joviaalisti maaliin.

Rakennuttamispäällikkönä Yli-Renko on todennut kokemuksensa kautta suoran ja rehellisen kanssakäymisen kaikkien osapuolien kannalta parhaaksi toimintatavaksi. Yhteistyökumppaneiltaan hän odottaa ahkeruutta, mutkattomuutta sekä rehellisyyttä. “Asiat puhutaan niiden oikeilla nimillä ja nostetaan kissa pöydälle, jos on tarve eikä jäädä hautomaan niitä, jolloin ne paisuvat aina vain isommaksi”, Yli-Renko kuvailee. Rakennusurakoinnissa lisätöitä usein tulee hyvästä ennakoinnista huolimatta. Avoin keskustelu on tärkeää myös siksi, että toisinaan niistä aiheutuu vaateita myös rakennuttajaa kohtaan ja etukäteen sopimalla asiat hoituvat helpoimmin. “Ammattitaitoa on se, että pystyy sanomaan, mitä on laskettu ja miten työ tehdään. Kaikkien osapuolien pitää pystyä saamaan työstään palkka”, Yli-Renko korostaa. “A-Perustus on täyttänyt odotukset näiden asioiden suhteen ja kaikki työnjohtajat ja työntekijät ovat toimineet rehellisesti ja avoimesti. Tähän olen ollut erittäin tyytyväinen.”

“Kokemus A-Perustuksesta on hyvä. Pelkästään positiivista sanottavaa ja ilman muuta suosittelen myös muille. Toivon todella, että A-Perustus pärjää hyvin myös jatkossakin”, Yli-Renko hehkuttaa. ”Vaikea on moittia, kun olette onnistuneet!”

__________________________________________

Lue lisää sähköasemarakentamisesta https://anfra.fi/sahkoasemat/

 

Lisää:

Huolenpito Anfralla – Samalla puolen pöytää?

Alusta lähtien hauskalla otteella edenneessä työssä, jossa työkalutkin saattoivat olla lainassa, luotiin tiimihenkeä ja vakuutettiin asiakkaat. Anfran arvoja – avoimuutta ja huolenpitoa – heijastava tarina.

Ⓒ 2024 ANFRA

Jätä yhteystietosi

Onko uusi hanke tulossa? Mietityttääkö projektissasi jokin asia? Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ovat yhteydessä.