Sillanrakentajia tarvitaan

2.10.2023

Sillanrakentajia tarvitaan

Viime vuonna päätimme iskeä siltarakentamiseen. Kyseessä on kieltämättä valtaisalla pykäläviidakolla vallattu, mutta mielenkiintoinen ala.

Nopeasti selvisi, että sertejä tarvitaan. Täälläkin. Niistä ei tehty ongelmaa, koska vaatimukset olivat selkeitä. Siispä suunnitelma kuntoon ja toimeksi. R3 ensin, sitten R2 ja lopulta R1. Pala kerrallaan, niin päätettiin.

Tämän vuoden tavoitteena oli koeponnistaa ja varmistaa organisaation valmiudet siltarakentamiseen. Tavoite sisälsi selkeät tavoitteet rekryjen osalta ja lisäksi R3-luokan sertifioinnin.

Alkuvuosi kolluuteltiin päätä seinään. Huolella. Kovilla päillä se on joskus sellaista. Luonnollisesti. Monien sattumien ja kokeilujen summana ollaan kuitenkin siinä tilanteessa, että siltaurakointi on kunnolla käynnistetty ja R3-sertifikaatti komistaa konttorin sisustusta. Toiminnan arvioinnista vastasi DNV ja sertifioinnin myötä Anfran nimi nousi vikkelästi RALA:n siltaurakoitsijalistan (pääurakointi) kärkisijoille.

FISE -pätevyydet löytyvät nyt sillanrakentamisessa poikkeuksellisen vaativan luokasta, niin suunnittelun kuin urakoinninkin osalta. Kuvassa näkyvä hieno silta on juuri valmistumassa Posiolle. Seuraavaksi suunnataan Rovaniemelle. Olemme mukana myös Hailuodon kiinteän yhteyden hankkeessa siltojen suunnitelmien 3. osapuolen tarkastustiimissä. 

Urakoinnissa ja suunnittelussa jatkamme luonnollisesti valitulla tiellä, kehittäen alaa ja sen toimintaa. Ympäristöasiat ja kustannustehokkuus edellä mennään jatkossakin. 

Jos siltaa tarvitsisin, niin näihin sälleihin luottaisin. Kevein mielin.

 

– Marko, kehitysjohtaja

 

Lisätietoja:

Tomi Puoskari
Toimitusjohtaja
040 846 1974

https://www.rala.fi/fi/rala-haku/siltaurakoitsijat/paaurakoitsijat

Lisää:

Ympäristömme arvoinen?

Tämä tarina on varmasti monille tuttu. Usein huomaa, että sen, minkä jättää huomioimatta tai laiminlyö, sen edestään löytää.

Anfra Oy ja Stora Enso sopimuksiin urakoista uudelle kartonkitehtaalle

Anfra Oy ja Stora Enso ovat solmineet sopimukset Stora Enson Oulun tehtaan miljardi-investointiin liittyvistä puunkäsittely- ja voimalaitosalueiden paikallavalu- ja elementtiasennusurakoista. Ne sisältävät noin 10 000 – 12 000 kuutiometriä betonia ja suurin yksittäinen valu on 1800 kuutiometrin kokoinen.

Ⓒ 2023 ANFRA

Jätä yhteystietosi

Onko uusi hanke tulossa? Mietityttääkö projektissasi jokin asia? Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ovat yhteydessä.